FAQ

 

Wat is een urn?

Een urn is een pot/urne waarin je de overblijvende as van een crematie in kan bewaren. Urnen komen in verschillende soorten materialen zoals staal, keramiek of steen. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk en is de urn een object geworden wat met de tijd  meegaat. Op deze site www.eenwaardevolleherinnering.nl vind je bijvoorbeeld duurzame urnen van cardboard en natuurstof. 

 

Wanneer krijg ik de as mee van het crematiorum?

Je krijgt de as van je dierbare 30 dagen na de crematie mee. Dit conform de wet op de lijkbezorging. Je hebt dus, in tegenstelling tot het uitkiezen van een kist, de tijd om over een passende en geschikte urn na te denken.

 

Natuurstof urn wat is dat?

De natuurstof urn is van speciaal gecertificeerd materiaal gemaakt genaamd ARBOFORM® .  De urnen van natuurstof vind je onder het kopje duurzaam bij natuurstof op de site. Hieronder de uitleg van de fabrikant.

"ARBOFORM® bestaat voor 100% uit hernieuwbare bronnen en is biologisch afbreekbaar. Een deel van dit materiaal is lignine, dat na cellulose het tweede meest voorkomende polymeer in de natuur is. Lignine is een bijproduct van de pulpindustrie en accumuleert wereldwijd ongeveer 50 miljoen ton per jaar. Door lignine te mengen met natuurlijke vezels (vlas, hennep of andere vezelplanten) en natuurlijke additieven, verkrijgen we een verwerkbaar composietmateriaal onder temperatuur en drukvezels dat op kunststof spuitgietmachines kan worden verwerkt tot onderdelen." Vertaald met translate 

 

Duurzame urnen kan dat?

De relief urnen en schalen komen van een fabrikant die het volgende daarover zegt:  

Onze urnen zijn gemaakt van 100% puur natuurlijk materiaal, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Net als hout passeren ze organisch-organisch en vervuilen ze ons grondwater niet in vergelijking met metalen urnen. Onze urnen zijn CO2-neutraal en daarom ecologisch onschadelijk. We leveren een waardevolle bijdrage aan onze omgeving.

 

Cardboard urnen wat zijn dat?

De cardboard urnen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd karton en is een hoogwaardig ecologisch en duurzaam product met een prachtige vormgeving. De honingraat structuur maakt deze urn ontzettend sterk. De cardboard urnen zijn volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar, ontworpen en handgemaakt in Italie.

 

Graveren van een urn kan dan?

Ja zeker! veel urnen in mijn collectie kunnen worden gegraveerd. Vaak kan dit direct al bij de leverancier geregeld worden. Het is zelfs ook mogelijk om een afbeelding op de urn te laten zetten denk bijvoorbeeld aan een foto. Zet in het opmerkingen veld wat jouw wensen zijn en ik zoek voor je uit wat de kosten zijn. De kosten worden achteraf gefactureerd.

 

Kan een duurzame of natuurstof urn ook in huis bewaard worden?

Ja dat kan. Het materiaal is afbreekbaar het proces gaat echter erg langzaam. De urn blijft voor minstens 15 jaar goed. De afbreekbare urnen zijn om te begraven door de omstandigheden in de grond wordt het proces versneld. Omdat de urn in huis staat zijn die invloeden er niet en blijft de urn erg lang houdbaar. Voorkom wel direct vocht en zonlicht verder is op zijn tijd afnemen met een vochtig doekje en afstoffen voldoende.